Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Velkommen til klubben

Velkommen til Klub Baunegaard  

Her kan du læse om vores klub, hvordan vi arbejder og har valg at have fokus på.


I Klubben arbejder vi ud fra tætte og nære relationer til børnene.  Det samme gælder i arbejdet med at sørge for, at der generelt hersker en god stemning i klubben hvor det også er relationen mellem os og børnene, og børnene imellem, der er helt afgørende.
Klubben bliver dagligt brugt af børn og unge fra 9-16 år og det er et aldersspænd som gør at relationer, lege og aktiviteter spænder bredt

Der skal være plads til alle - Klubben skal være et rart sted at være og man skal føle sig velkommen.  Ét af vores vigtige valg er, at vi stort set ikke har aktiviteter, oplevelser eller ture som er aldersopdelte eller kun for nogle børn i et bestemt klassetrin. Alt er for alle, og det er det i fællesskabet. Vi kan godt - med få ting, differentiere inden for fællesskabets rammer, men så er det for at skabe deltagelsesmulighed og plads til alle. 


Klubaften Hver tirsdag og torsdag har vi aften åbent til kl. 20. Vi spiser aftensmad, leger og/eller tager på ture ud af huset.  Dette er også for alle. Vi er en lille klub og vi mærker dagligt hvor vigtigt det er, at alle kender alle. Ikke nødvendigvis er venner, men kender alle. Børnene skal tilmelde sig spisning, senest kl. 16 på dagen, det gør man i klubben på opslaget eller i forældre kan sende en besked. tilmelding til ture ud af huset kan havde lidt forskellige frister, som vi altid skiver ud om.

 

aktiviteter i klubben.

Vi har bla. et dejligt krearum hvor man kan producere alt muligt mens snakken går, det er både børn og voksne som finde på hvad der skal produceres.
I løbet af året har vi overnatninger i shelter eller i klubben, fester og julefrokost og fælles nytårsfest med fritidshjemmet. I september tager vi alle i tivoli, bliver hentet af bus på Baunegård.
Vi kan også finde på at tage til Tueholm Sø i Vallensbæk og sejler i kano, på Forbrændingen eller i Vestskoven og klatrer. 
Vi leger ofte fælleslege eller rollespil med fritidshjemmet på vores store legeplads. Børnene har mulighed for at få en hule, som de kan bygge på sammen med deres venner. Vi laver bål på bålpladserne, hvor der oftest er noget man lave, der kan blive spist - såsom sno - eller fladbrød, ristede havregryn eller andet. Vejret er ikke altid noget der stopper os ;) 

Mange af vores store aktiviteter som koloni i Sverige, Børnefestuge, Høstfest og Krybbespil foregår også i samarbejde med vores fritidshjem, hvoraf nogle af begivenhederne også er sammen med vores børnehave. 
Vores samarbejde med Fritidshjemmet og Børnehaven, betyder meget for klubben og omvendt. Vi har et meget velfungerende samarbejde på tværs, og det kommer også børnene til gode.
 
Hvis man godt kan li’ at spille på et instrument eller synge, kan man være med i vores Baune bands. Vores bands optræder også til vores fester, Børnefestugen og klubbernes dag. Klubbernes dag er en dag hvor der bla. er bands, danseopvisninger, boder, klatring, hoppepuder, musik, fodboldturnering, slik, mad osv. Denne holdes én gang årligt sammen med de andre klubber i Albertslund. 

Kolonier.

Hver sommer - den sidste uge i sommerferien, ta’r vi på sommerkoloni til Sverige. Vi starter med at tage toget til et bestemt sted i Sverige, hvor vores cykler står parkeret. Herfra cykler vi ca. 80 km. (med en enkelt overnatning på en campingplads) og er 2 dage om at komme til hovedlejren, hvor vi deler koloni med Fritidshjemmet. Hér er vi 5 dage, hvor vi sover i telte, laver mad over bål, leger, sejler i kano, fisker, der er højtlæsning ved bålet, sanglege, morgendans, skattejagt og meget meget mere. Ingen elektronik - kun fri leg og fantasi!
Hvert andet år, ta’r vi på vinter koloni i udlandet, hvor vi står på ski om dagen og hygger om aftenen.
 

Computer/mobil
Vi har i klubben 2 stationære computere som børnene har mulighed for at reservere en tid på. Der er downloadet spil som ligger på computerens harddrive, som børnene kan spille. Da vi ofte oplevede at børnene gik fra endt computertid  til deres egen mobil og spillede videre, har vi lavet vi en regel, som hedder; at man ikke må spille på egen skærm, før efter kl.16. Denne regel gælder kun 3. - 5.klasse – da vi oplever at det er særligt svært for dem at finde en balance i brugen af skærm.  Torsdag er helt skærmfri frem til kl.17 denne dag bliver der ofte spillet brætspil.  
 

Konflikter
Selvom børnene er store kan der selvfølgelig stadig opstå konflikter.
Vi bestræber os på at lære “vores børn” at behandle hinanden med respekt og håber at de lærer at løse deres konflikter gennem snak, empati og forståelse.
Dette er ikke noget der kommer let og slet ikke af sig selv. På Baunegaard arbejder vi med genoprettende praksis som mindset. Dvs. at vi arbejder genoprettende, som vil sige at når der har været en konflikt, er der skår i deres relation, som vi voksne (og på længere sigt, dem selv) skal få genoprettet. Dette gør vi gennem dialog, som facilitator  - uden at være dommer over hvad der er sket og blevet sagt, men vi får dem til at være aktiv lyttende til hinandens perspektiver om den pågældende konflikt. Hvis man som forælder har et barn som har været i en konflikt eller har haft en oplevelse, som I har brug for at høre om, er I altid mere end velkomne til ringe til os.

Kommunikation

I klubben ser vi jo ikke jer forældre dagligt, derfor kræver det at vi kommunikere ad flere veje. 
Til fællesbeskeder til alle i klubben, bruger vi Aula overblik/besked, her lægger vi nyhedsbreve, kolonibrev og opslag om forskellige aktiviteter op.  
Vi bruger også Aula, når vi skal spøge jer om ferie. Også forældre og børn på privatskoler bliver en del Aula når de har børn i klubben.

I er også altid velkommen til at ringe, både med beskeder eller spørgsmål til os, eller hvis i skal snakke med jeres barn. 

klubben har også en snap gruppe som børnene kan blive medlem af.
 

Vi har også tre Facebooksider, som relaterer sig til Baunegård.

Der er  "Klub Baunegård" – her orienterer klubben om kommende klubaftner, koloni eller andre arrangementer. Og her kan man som forældre til børn i klubben, eller som ung – hvis man er gammel nok til at havde Facebook – melde sig til klubaften.
Alle vigtige beskeder fra institutionen vil også altid komme ud via Aula. 
"Vi på Baunegård" er en Facebook gruppe for hele Baunegård den er primært en forældredrevet side, hvor man kan dele oplevelser, man har haft med institutionen. Personalet vil en gang i mellem lægge nogen billeder eller måske en lille film op, fra større fælles oplevelser. Informationer som er sendt ud via hjemmesiden, vil nogle gange også blive lagt på Facebooksiden. Men det er ikke stedet for dialog med eller informationer til institutionen eller personalet.
 


Tværfagligt samarbejde:

skole:

4 uger om  året har vi udeskoledage med 4 og 5 klasser fra Herstedvester skole, som kommer og bruger en hel dag sammen med os, i stedet for at være i skole, her sejler vi enten i kano, eller bruger vores store legeplads for fælles aktiviteter og leg.
Vi deltager gerne i netværks – og samarbejdsmøder på skolen, hvis man tænker at det er godt at have os med.  

Forældre:
Forældre som har lyst og mulighed kan deltager i mange af klubbens store som små aktiviteter, kolonier,  arbejdsweekend, eller en ekstra voksne på tur eller klubaften. vi har også høstfest og fællesspisning på Børnefestugen, som er for alle Baunegårds familier. Der afholdes et fællesforældremøde i oktober, men valg til bestyrelse og arbejdsgrupper.
 

Åbningstider:

Man, ons, .: 13-17

fredag 13-16:30

Tirs. og torsdag: 13-20

på skolefridage og skoleferierne (vi følger folkeskolerne i kommunen) holder vi åbent sammen med resten af huset og der er ikke klubaftener – 
Åbningstider Mandag – fredag: 07-16.45

Ansatte i klubben:

I klubben er der fast 3 pædagoger;  Bjarne, Laila og Veroniki
Vi samarbejder med Københavns Professionshøjskole og Campus Nordsjælland og får derfor en pædagogstuderende hvert halve år, som skal være hos os i 6 måneder. Vi vil gerne som klub gøre hvad vi kan, for at hjælpe med at dygtiggøre kommende pædagoger.

Vi glæder os til at møde Jer
Vh.  Bjarne, Laila og veroniki