Udeliv og bevægelse
Klubben deler en stor, fantastisk legeplads med Fritidshjemmet, hvor der bl.a. er multibane til boldspil eller leg, stort legeanlæg med tilhørende svævebane, bål - og snittehus og meget mere. Vi er endda så er vi så heldige at have skoven i baghaven.
Vi vil gerne give børnene mulighed for at blive udfordret i deres fysiske udvikling og tankegang. Det kan f.eks. være at de spørger: "Kan jeg tænde et bål og selv lave suppe?" Eller "Kan jeg kravle til tops på klatrevæggen?" Målene er endvidere at børnene oplever at de bliver dygtigere og får bedre kontrol over deres kroppe. Naturligvis er der også et sundhedsmæssigt perspektiv for dette fokusområde som vi er opmærksomme på, men vores udgangspunkt vil være at give børnene oplevelsen af sejr og en naturlig lyst til at bruge deres krop og naturen.
For at alt dette kan ske, kræver det rent praktisk at vores område og legeplads bliver holdt i forsvarlig stand og at nogle tænker nyskabende og udviklende tanker. Pædagogisk kræver det, nærværende voksne som er med ude at lege og udfordrer børnene i deres kunnen.
Vi ved at børn kan mere end de tror! Børnenes selvopfattelse bliver styrket gennem fysiske og psykiske udfordringer. Vi tilbyder aldrig noget, som vi ved de ikke kan klare. At cykle 100km., lyder voldsomt - men det er over 3 dage og med indlagte (slik)pauser. Det skal ikke være en overlevelse, men en succes at have klaret cykelturen! Resultatet af at vi stoler på og ved at børnene "kan selv", gør at de fleste af klubbørnene, f.eks. vælger at tage med os på vores primitive koloni. At børnene blandt andet gennem hverdagen i klubben er blevet så trygge ved deres egen fysik og udholdenhed at en cykeltur i Sverige eller kanotur i vores lille koloni sø, ikke skræmmer dem. Naturen skal blive så velkendt at myrer i teltet og våde sokker ikke tager modet fra børnene.
Udeliv og bevægelse er en stor post både på budgettet og rent personalemæssigt, men det er en prioritering som vi opfatter som yderst vigtig. Derfor er det også hele personalegruppens ansvar fortsat at vedligeholde og udvikle dette område. Vedligeholdelsen sker også i samarbejde med vores forældre, til vores arbejdsweekender som afholdes 2 gange årligt.
Fællesskab
I et samfund hvor fokus i stadigt stigende grad alene er centreret omkring individet, er det vigtigt for os også at udvikle og synliggøre de værdier som findes i et fællesskab. Vi vil give børnene mulighed for at udvikle deres sociale kompetencer; bl.a. ved dagligt at skabe de ydre rammer som giver plads og inspiration til lege og aktiviteter hvor mange kan indgå, men også via mere voksen-støttede aktiviteter. Vores mål er at børnene får lov til at opleve deres egen og andres betydning for et socialt fællesskab og at de oplever styrken i at være mange om et fælles mål.
Ofte er det også via de daglige fodboldkampe, dødbold i kælderen, jorden er giftig og andre lege som kræver mange deltagere, at de sociale kompetencer bliver udviklet og udfordret.